Презентація документальної стрічки “Незавершена Європа”

ПРЕС-АНОНС

Громадська ініціатива «Європа без Бар’єрів»

 

Кіностудія «Доміно Продакшн» (Бельгія, Брюссель)

 

За підтримки Чорноморського фонду регіональної співпраці (проекту фонду Маршала «Німеччина – США»)

 

 BST Logo

19 листопада, 2013 року о 15.00 у приміщенні Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (зал вченої ради) відбудеться презентація документальної стрічки 

 

«НЕЗАВЕРШЕНА ЄВРОПА»

 

Які причини теперішнього стану відносин між ЄС та країнами Східного Партнерства?

Чи були допущені політичні помилки у відносинах ЄС і Східноєвропейськими сусідами, і якщо так, то які? Як слід змінити політику для досягнення успіху двома сторонами?

 banner

Про усе це в інтерв’ю з ключовими особами, що безпосередньо творили історію відносин ЄС із Східноєвропейськими сусідами ?  відомими політиками та політологами з України та ЄС – Леонідом Кравчуком (Президент України 1991-1994 рр.), Борисом Тарасюком (Міністр закордонних справ 1998-2000, 2005-2007 рр.), Миколою Рябчуком (український політичний аналітик, публіцист), Ельмаром Броком (Голова комітету із закордонних справ, Європейський Парламент), Наталією Герман (Віце-міністр з закордонних справ та європейської інтеграції, Молдова) та багатьма іншими.

 

Ключовими прикладами у фільмі виступають три пострадянські східноєвропейські країни: Білорусь, Україна та Молдова, які починаючи з 1991 року та до сьогодні, незважаючи на свої легітимні вимоги, позбавлені будь-якої перспективи членства в ЄС.

 

Перша частина фільму показує замкнене коло, у якому опинилась зовнішня політика ЄС, і яке становить основну перешкоду на шляху до ‘євро-нормалізації’ цих східноєвропейських держав: їх демократичний застій, заморожені реформи, корупція, стриманий приплив іноземних інвестицій, незаконне привласнення національних ресурсів та політичних важелів олігархами (Україна) або «монархом» (Білорусь), еміграція еліти і активної частини суспільства.

 

Друга частина фільму піднімає питання можливої шкоди, що її зазнають держави-члени ЄС, зіткнувшись із «сірою зоною сусідства», зокрема з точки зору безпеки, стабільності та обмежень у торгівлі.

 

В досить новаторський спосіб фільм розкриє погляд на перспективу «потрійного виграшу», що ґрунтуватиметься на тій ідеї, що вступ згаданих трьох «Східноєвропейських сусідів» до ЄС вигідний їм самим, звичайно, але також і ЄС та Росії.

Контакти:

ГІ «Європа без Бар’єрів», Мар’яна Кузьо

тел.: (044)2386843

maryana.kuzio@gmail.com

01030 Київ, Україна
Вул. Пирогова, 10Г
т./факс +38 (044)2386843, 2308376
office.europewb@gmail.com

Сайт створено в рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA). Відповідальність за зміст сайту несе ГО «Європа без бар’єрів». (С) 2009-2020 ГО «Європа без бар’єрів». Усі права захищено
Flag Counter
Показати
Сховати